• winter5
  • winter4
  • montbisanne
  • winter3
  • lessaisies2
  • lessaisies

Naar Simone & Walter in Les Rougiers

op .

012Zondag's in de Z4 gestapt voor een mooie rit naar Rougiers, een plaatsje vlakbij Marseille waar Simone en Walter samen met vrienden en de kinderen op vakantie zijn. Heenweg de kortste route genomen met na Grenoble een stuk van 90 km zonder snelweg door de bergen. Prachtig weer, kapje open en rijden maar. Tot een km of 15 voordat we bij Simone en Walter waren, we zagen in de verte al donkere wolken en bliksemflitsen. We dachten dat is verder weg en we halen het net. Niet dus, terwijl de eerste grote druppels vielen, snel de vluchtstrook op om de kap dicht te doen. Daarna enorme hoosbui met onweer. In Rougiers konden we het eerst niet vinden, maar Simone pikte ons op en loodste ons het laatste stukje. Daar hadden ze geen onweer en regen gehad, geen spoortje en dat op zo'n korte afstand. Aangekomen bij een prachtig huis met zwembad in de "middle of no where". Het huis van alle gemakken voorzien, internet, blue ray speler, volledig uitgeruste keuken, mooi groot half overdekt terras en een redelijk groot zwembad met hek er omheen zodat de kids er niet zo maar in konden storten. Oftewel de eigenaren zijn er zelf ook vaak en het is niet alleen voor de verhuur. Nog even lekker gezwommen en met de kids gespeeld in het water. 's Avonds op het terras gegeten totdat Petertje instortte van de reis en zijn mandje opzocht. Mar is nog lekker tot laat op het terras gebleven om bij te kleppen.

013Volgende dag lui langs het zwembad gelegen met af en toe zwemmen en spelen met de kids. Na wat gegeten te hebben en een laatste plons in het zwembad, de auto weer ingepakt en om een uur of 4-5 op weg terug naar Alpage du Duc.
Nu de iets langere maar snellere route over de tolweg genomen. Pfff wat is die snelweg van Marseille (Orange) naar Lyon druk zeg. Maar bij Valence konden we er gelukkig alweer af richting Grenoble. Na Grenoble waar je gewoon midden door de stad moet .......... de kap dicht gedaan. Het was bewolkt en een paar uur op de snelweg met kapje open is best onrustig. Toen we in Albertville de weg naar het dal van de Beaufortain namen, zagen we dat het hier goed geregend had en nadat we in Villard de weg omhoog naar Bisanne 1500 namen, reden we ook af en toe weer in de mist (wolken).