• lessaisies2
  • lessaisies
  • winter5
  • winter3
  • montbisanne
  • winter4

Bisanne 1500 en dorpen in de omgeving

Bisanne 1500 is een onderdeel van Vilard sur Doron, een klein dorpje onderaan de berg. Vilard is een zelfstandige gemeente met een eigen burgemeester en bestuur en het telt ongeveer 683 inwoners. 

Bisanne 1500 ligt op de berg de Mont Bisanne. Tussen Vilard en Bisanne staan diverse chalels waar mensen wonen en ook een groot aantal boerderijen. Op het 'Balcon de Mont Blanc' zijn enkele winkels gevestigd. Een restaurant, La Godille, een ski verhuur en een Champagne bar die ook lokale producten verkoopt en waar kleine maaltijden te krijgen zijn. In het pand van Almeria (appartementen) is in het hoogseizoen een klein supermarktje (Proxi) geopend. Op het filmpje is een mooi overzicht te zien van Bisanne 1500, de Beaufortain en de bergen in de omgeving. Ook de skilift die je naar 2000 meter hoogte brengt en vanwaar je toegang hebt tot het hele gebied van Espace Diamant.

In de omgeving vinden we allereerst Les Saisies.

Les Saisies is te vinden op slechts 30 km van Albertville, op maar liefst 1600 meter hoogte. Het dorp domineert de hoogvlakte van Le Col des Saisies, de berg 'zonder top', tussen de valleien Beaufortain en Arly. Die ligging staat garant voor veel zonuren en grandioze panorama's op de vele naaldbossen, alpenweiden én de Mont Blanc. Het dorp bestaat uit sfeervolle residenties en chalets, veelal opgetrokken uit hout en (rots)steen, waardoor het harmonieus opgaat in het omringende Alpenlandschap. Het skioord is geliefd bij natuurliefhebbers en kent vooral een familiale clientèle.

Les Saisies heeft internationale bekendheid verkregen dankzij de Olympische Spelen van 1992. Toen was de hoogvlakte het terrein voor alle langlaufdisciplines. Verspreid liggen hier zo'n 80 kilometer aan loipes van uitstekende kwaliteit tijdens het gehele seizoen. Maar ook skiërs komen hier niets te kort: l'Espace Cristal verbindt het skigebied van Les Saisies met dat van Crest-Cohennoz en biedt samen meer 80 kilometer pistes. Er is tevens een verbinding met de gebieden van Notre-Dame de Bellecombe en Flumet wat het totaal brengt op 120 kilometer. Deze uitbreiding maakt onderdeel uit van de creatie van een groot aaneengesloten skigebied, l’Espace Diamant, dat uiteindelijk 264 pistes en 525 skikilometers oplevert.

Grote naam in klein dorp
Les Saisies heeft een groot deel van zijn ontwikkeling en bekendheid te danken aan de familie Piccard. Vader Rene was betrokken bij de totstandkoming van het skigebied in 1935 en heeft actief bijgedragen aan de opbouw van het dorp als wintersportoord. Zijn zoon Franck, die skiën met de paplepel kreeg ingegoten, bracht het dorp furore met zijn Olympische skisuccessen in 1988 en 1992. Nog altijd is de familie Piccard actief en bezit onder andere diverse skiwinkels en een hotel.

In de buurt ligt het dorpje Crest Voland met een heerlijk restaurant l'Aberu. Op het filpmje een impressie van het restaurant en de mooie omgeving hiervan.

Klik voor de link:

Villard sur Doron
Les Saisies
Beaufort  - Arrêches
Notre Dame de Bellecombe
Crest-Voland
Cohennoz
Praz sur Arly


en verder weg:
Mégève
Ugine
Sallanches
Genève
Annecy
Grenoble
Chamonix 
Lyon

Accomedaties:
Le Megevan