• lessaisies
  • winter4
  • montbisanne
  • winter5
  • winter3
  • lessaisies2

Monsieur le Maire

op .

001

Op maandag hadden we een afspraak met de burgemeester van Villard om kennis te maken, maar 's morgens belde la Marie (het gemeentehuis) dat monsieur le Maire geen tijd had of we dinsdag konden.
Prima, geen probleem dan maar naar Albertville voor wat boodschappen, nou we waren niet de enigen, het was erg druk. Zelfs in onze favoriete doe zelf winkel "le depot de Bricolage". Een kapstok en een allerliefst klein schroefmachientje gekocht, erg handig.
Omdat het zo druk was maar niet naar de Geant en zijn we heerlijk (open natuurlijk) terug gereden naar ons dorp Villard sur Doron. Bij de Intermarché Mar de boodschappen gedaan en Peter de Z4 gewassen.

Op dinsdag naar monsieur le Maire. Hele aardige man van achter in de dertig die het leuk vond dat we kennis kwamen maken. Dat gebeurt niet veel, zeker niet door Nederlanders (buitenlanders). Nadat wij verschillende dingen verteld hebben over ons en hoe blij we zijn met ons plekje in zijn mooie dorp, vertelde hij enthousiast over het dorp en wat ze verder willen met Bisanne 1500. We blijken praktisch buren te zijn, hij woont als je bij ons direct naar beneden rijdt naar Villard, na de eerste haarspeldbocht. In een grote boerderij, waar je tussen de schuren en de boerderij doorrijdt.
We wilden naar een route in de bergen meer richting Albertville om te wandelen. Maar toen we daar aankwamen in Les Pointieres, prachtig weggetje 5 km omhoog vanaf de weg naar Albertville. . . . . . . . . was Peter zijn wandelschoenen vergeten in de auto te zetten. Dan maar een groter rondje van een paar uur om het huis heen.