• lessaisies2
  • winter3
  • winter4
  • montbisanne
  • winter5
  • lessaisies

Le Giettaz - Col de Aravis

op .

045Vandaag zouden we naar Chamonix gaan om daar in de buurt de tandradtram de Mont Blanc op te nemen. Maar Mar’s darmen zijn wat van slag en we besluiten om niet naar Chamonix te gaan. Temeer omdat er regen voor het einde van de middag is voorspelt.
We besluiten wel een stukje te gaan rijden, bij Flumet de weg naar de Col de Aravis en Le Giettaz . Dit weggetje had ik op de kaart al een paar keer gezien en widel ik wel eens ontdekken. Prachtig weggetje door de kloof en steil omhoog naar Le Giettaz. Klein dorpje tegen de berg aangeplakt met veel ski mogelijkheden, tenminste dat zeggen ze. Wij kunnen geen lift ontdekken, alleen borden naar liften, 3 km hierheen, 5 km daarheen. Wat een bende zal het in de winter in dat dorpje zijn, geen ruimte, veel sneeuw en veel verkeer.
Bovenop de Col de Aravis is het ineens heel raar druk, veel auto’s bij een paar restaurants en een hacyenda achtig souvenir winkelcentrumpje. Heel apart, heel toeristisch, heel druk.  Als je deze weg blijft volgen kom je in Annecy uit, dat rondje wordt iets te lang dus, even verderop weer omgedraaid en de prachtige weg terug begonnen. ’s Avonds belt Jaques dat i.v.m. het weer de tocht woensdag naar de Pierra Menta niet door kan gaan. Jammer, maar die bewaren we dan maar voor volgend jaar.
Inmiddels is Aperture bedwongen en “Het nooit meer vervelen in de zomer boek over Bisanne 1500” klaar en te bestellen bij LuLu.