• lessaisies2
  • lessaisies
  • montbisanne
  • winter4
  • winter3
  • winter5

Du Lac et Pierre

op .

034Laten we vroeg boodschappen doen dan thuis uitgebreid ontbijten/lunchen en dan wat gaan wandelen. . . . . . Dat was het plan maar, Mar had slecht geslapen dus toch wat later op. Laten we ook nog even schoonmaken. Stofzuigen, badkamer schoonmaken. . . . al met al 11 uur voorat we de berg afzakten naar de Intermarché. Daar de nodige boodschappen gedaan en de Z4 van het stof verlost.
Heerlijk op het balkon geluncht bij zo'n 26 graden. Daarna met de auto via Notre dame de Bellecombe naar de lift "T.S. du Lac". De lift stopte vaak, wat geschommel betekende, volgens Mar geen goed idee. Boven sta je dan opeens op Mont Vores en het was niet altijd makkelijk om de pistes te herkennen waar we in de winter vanaf suizen. Lekker wandelend naar beneden waarbij ik allerlei stenen vind die het verdienen om meegenomen te worden. Na een anderhalf uur weer beneden, gaat op de ski sneller.
Naar Les Saisies gereden en daar een Saucison Noix, een waterkan en wandelsokken gekocht. Toen hadden we wel een koel biertje verdiend bij "Heremetiet" (Les Arcades). Toen we terug waren en ons met een pastis op het balkon hadden geïnstalleerd ging de bel.
Pierre kwam op bezoek, hij biedt allerlei diensten aan om het appartement te beheren, de huurders te verwelkomen, schoonmaken etc etc. Oftewel hij doet wat Marc en ik eventueel wilden beginnen hier.
Mar heeft ook nog met Jaques de wandelgids gebeld en ons ingeschreven voor een tocht komende vrijdag. Dan moeten we om 8 uur !!!! 's morgens verzamelen en gaan we naar de "Comet de Roseland". Als het goed is zijn we om 18:00 uur weer terug. We zijn benieuwd. Daarna op het balkon gegeten en daar zitten we nu (21:30) nog steeds. Het is een zwoele avond en de laptops staan op de tafel terwijl de bergen donkerder worden en de krekels voor begeleiding zorgen.