• lessaisies
  • winter5
  • winter4
  • montbisanne
  • winter3
  • lessaisies2

Witte koninginnedag

op .

Een weekje vakantie vanwege koninginnedag en hemelvaartdag.
We hadden besloten om de vrijdag ervoor al te gaan, dat zou de laatste dag zijn dat de pistes open waren. Om half twee kwamen we aan in Bisanne, om half drie stonden we op de piste. Zo bizar maar ook zo waanzinnig om de laatste skidag mee te maken. En er lag nog vodoende sneeuw. Het was allemaal zacht en niet optimaal geprepareerd maar gaaf genoeg om nog een uur lekker te skiën. Daarna op het terras bij Les Arcades aan het bier in de zon....wat wil je nog meer.


De hele week stond verder in het teken van lekker samen zijn, niets hoeft.Toch hebben we heel veel gedaan. We zijn een dag naar Benetton gelopen, een dag naar Manant en over de pistes weer terug, een dag naar Crest Voland, daar anderhalf uur in het prachtige bos gelopen over de langlaufpistes. Vrijdag een serieuze tocht gemaakt. Over de weg naar de weg naar Bisanne 2000. Dat was al meer dan drie kwartier klimmen. Daarna nog ruim een uur om over de sneeuw en de pistes naar Bisanne 2000 te komen. Heel zwaar maar ongekend mooi en leuk. Daarna in nog geen uur naar beneden via de piste naar ons huis. Een nieuwe ervaring om lange wandelingen te maken in de sneeuw. Ook hebben we nog twee keer gezwommen. Op 1 mei ging het zwembad dicht. Belachelijk natuurlijk nu er nog Nederlanders zijn omdat die vakantie hebben. We hebben begrepen van andere huurders dat er al brieven gestuurd zijn hierover.

Maar het aller bijzonderste was toch wel dat we op koninginnedag naar Theo en Thad waren geweest in Areches en toen we 's middags teruggingen het heel erg ging sneeuwen. Er lag meer dan 10 cm boven in Les Saisies. Alles wat weer wit zelfs de bomen. Een plaatje weer. Terwijl in Nederland iedereen in het oranje buiten feest aan het vieren was, zaten wij weer in een winterse omgeving. Daarna is de zon gaan schijnen, wel nog even koud gebleven maar de blauwe lucht is terug. De sneeuw gaat nu echt smelten en de lente zal nu wel begonnen zijn. Wij vonden het heerlijk om deze nieuwe ervaring hier mee te maken. Ook hadden we gedacht dat na het eind van het seizoen iedereen weg zou zijn. Niets is minder waar. Overal zijn nog mensen, Wandelend in de bossen, over de pistes. Kinderen met hun slee op de pistes waar het anders nooit mag. Het is nog steeds dolle pret hier.
Ik heb trouwens voor het eerst een sneeuwengel gemaakt op de berg bij Bisanne en op een vuilniszak als slee naar beneden gegleden. Niemand die me zag, alleen Peet dan, dus dan kan je dat gewoon lekker doen.