• montbisanne
  • winter4
  • lessaisies2
  • lessaisies
  • winter5
  • winter3

Kerst 2007

op .

26 december 2007, tweede Kerstdag

Kerst in de sneeuw. Dit jaar was het een ander kerst dan ooit tevoren. We zijn namelijk lekker in Frankrijk. En het had goed gesneeuwd enkele weken geleden. Er ligt ruim een meter sneeuw op de pistes. Naast de goede sneeuw was het ook nog eens heel erg mooi weer. Kerst, in de sneeuw met een strak blauwe lucht nou dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Overdag lekker skiën en 's avonds uit eten bij Les Arcades. Dit restaurant waar we al zo'n acht jaar komen is net verbouwd. Eerst was een kleine zaak waar je boven op elkaar zat. Ze hebben nu het pand ernaast erbij getrokken en zowaar ook wat ruimte tussen de tafels in gelaten. Heerlijk gegeten, gezellig om er weer te zijn.

Het is wel wennen om hier in het hoogseizoen te zijn. We kwamen op vrijdag aan, toen was alles nog dicht. De dag erna was opeens alles open. Winkels, liften, alles.

Bij ons in Bisanne 1500 zit een ski verhuurzaak waar alles te krijgen is. Ook is er een Epicerie van Christophe, de makelaar van MGM. Een klein zaakje waar wel alles te krijgen is en waar je vers brood kunt bestellen. Lekker makkelijk. Ook grappig om hem daar steeds te zien.

Heel jammer dat het zwembad niet open is. Volgens Lamy (de beheerder van het complex) zijn er technische problemen buiten hen om. Niet zwemmen dus. Niemand weet overigens hoe lang het gaat duren.

De bouwvakkers lijken niet erg te zijn opgeschoten de afgelopen vier weken. Het is nog net zo'n grote bouwput als in november. Ze hebben wat spul gestort op de toegangsweg waardoor hij iets beter begaanbaar is maar het blijft een troep en een bouwweg. Hopelijk voor iedereen die hier na ons komt, is dat binnenkort verbeterd.

Wat wel helemaal te gek is, het heeft even wat tijd en energie gekost....maar we hebben internet. Toen we aankwamen deed de telefoonlijn het nog steeds niet. Maandag ben ik met Das naar Albertville gegaan naar de shop van France Telecom. En na een telefoontje verzekerden ze mij dat woensdag (tweede kerstdag in Nederland) alles het zou doen. En ja hoor, we hebben er twee maanden van alles voor gedaan maar we zijn online. Het hele gezin direct met de laptops op tafel en online....hè lekker...we leven weer. Ook hebben we allebei een Franse mobiel telefoon gekocht. Veel goedkoper als je elkaar op de piste wil bellen. Gewoon een Nokia prepaid en we zijn ook hier weer goed bereikbaar. Wel even wennen om Franse SMSjes te krijgen en een Franse voicemail. Geen idee wat het allemaal betekent maar het werkt!

Vandaag heb ik Das naar Geneve gebracht omdat zij naar huis vloog. Heerlijk onderweg weer genoten van mijn kastje voor de péage. Niet in de rij, zo door rijden, wat een luxe.

Vandaag was het wat bewolkt maar morgen gaat, volgens het weerbericht, de zon weer schijnen. Ik kan niet wachten.

Wel heb ik besloten de piste terug naar huis even niet te nemen. Door de sneeuwkanonnen is het laatste stuk redelijke ijzig en ook erg stijl. Er moet maar eerst weer even wat sneeuw vallen voor ik me daar aan waag. Geen probleem want de skibus rijdt zeer frequent en is gratis dus ik neem gewoon de bus terug. Overigens gaat het skiën erg goed. Ik denk dat ik alle pistes afkan, mijn techniek is goed. Helaas zit er alleen wat angst tussen mijn oren. Die laat ik maar even zitten, zal wel weer overgaan. Of niet, maakt ook niet uit.