• winter4
  • lessaisies
  • winter5
  • montbisanne
  • winter3
  • lessaisies2

Maart 2014 met de meiden

op .

 

Even een blog maar weer over de vakantie met de meiden in maart 2014.

 

Gewoon leuk om te bewaren en om later nog eens terug te lezen. Vooral op een dag die niet zo leuk is, doet een dergelijk verhaal met leuke herinneringen het altijd goed.

De reis en het gegiechel 

Ja en dan vertrokken we op 15 maart. Om half 5 in de ochtend bij mij verzamelen om klokslag 5 uur te kunnen vertrekken. Twas ff passen en meten met 5 meiden en bagage voor 6 (ook voor Peet) in een ML maar het lukte uiteindelijk toch en iedereen zat toch comfortabel.

Peet wilde nog wat zeggen bij het wegrijden maar er was al zoveel gekakel in de auto dat hij er al niet meer tussen kwam.

Meteen werden er herinneringen opgehaald en hadden we de slappe lach. Dat duurde eigenlijk tot aan Breda. Op de Brienenoord vroeg Caar of ze al een broodje mocht….twas echt vakantie.

Na Breda werd het rustiger. Simoon zat bij mij voorin en die bleef nog wel een beetje wakker maar de achterbank sliep al snel.

Voorbij Brussel waren we nog steeds druk aan het kletsen waardoor ik een afslag miste (vorige keer ook al dus het was al bekend), ik zei nog dat ik onderaan meteen terug zou rijden. Eh….die miste ik ook, verderop keren, toen ik de snelweg op wilde gaan zei Simoon dat het daar niet was…..oh toch wel…..weer gemist……dan maar weer keren….enfin, drie keer fout en toen weer op de goede weg. Ik kan de weg dromen maar  ja dan moet je wel opletten….Super relaxte reis verder. In Praz gestopt voor de boodschappen. Clau voorin tegen de misselijkheid en iedereen nu echt vastgezet met al het eten en drinken. Lekker bijna thuis.

 

Geknakte Skistok

In Crest Voland gingen we de eerste dag nog even een afdaling doen. Ik stop om even wat aan Simoon te laten zien, die stop achter me….althans dat was de bedoeling want ze stopte op me en op mijn skistok. Nou die was flink verbogen. De afdruk van haar billen stond erin. Raar hoor skiën met een krommem stok.

Een broek met een rare rits

Zitten we heerlijk te eten bij Benneton, staat er naast ons een wat oudere man op om te vertrekken. Hij had een paarse salopet skibroek aan met…..op zijn kont een rits met een lintje…..waarom????  Nou dat was natuurlijk grote hilariteit, alleen a om te bedenken waarvoor hij die heeft. Gelukkig heb ik er ook nog een foto van gemaakt, maakt het fijn visueel. De vrinden op FB vonden het ook raar, gelukkig maar.

Bewijs maar eens dat je Marlene heet en geen Maria

We hadden een mooi plan gehad. Caar heeft niet zo heel veel geld en een skipas is best duur. En ja, Peet heeft een seizoenspas die helemaal niets lag te doen in de kast omdathij er nog niet was. Goed plan om aan Caar de pas van Peet mee te geven. Ging helemaal prima de eerste dag. De tweede dag kwamen we bij de Char du Beurre lift, er was vrijwel niemand en toen wij netje op een rij van 5 er door gingen, werden we eruit gehaald. Caar en ik moesten mee naar het huisje. Dat Caar een pas had die niet van haar was zaghij al snel maar hij vond ook dat het mijn pas niet was. Mijn rijbewijs erbij en ja, toen was het bewijs helemaal geleverd, de namen klopte niet. Op mijn rijbewijs stond Maria Geskes en op de pas Marlene Geskes en de foto was ook van iemand anders, hij vond van mijn dochter. Ik uitgelegd dat het mijn roepnaam is, dat de foto op de skipas al 6 jaar oud is omdat zij steeds dezelfde gebruiken maar nee…..hij was echt niet van mij. Ik nog emails op mijn iPhone laten zien die ik onderteken van Marlene Geskes, uitgelegd dat ik MARia heLENa wilhelmina heet….MARLENE daaruit komt.

Maar nee….het klopte niet. Na een kwartier was ik er echt kwaad mee en ben ik gaan schelden en heb gezegd dat hun formulieren op internet niet kloppen en dat hij me dan maar een bekeuring meost geven want ik was het zat. Mmmm toen kreeg ik hem terug en liet hij het gaan. Toen kreeg Caar nog even een bekeuring van 120 euro en hield hij de pas van Peet en wilde ook haar rijbewijs houden. Ik zei dat dat verboden was en Caar griste het uit zijn hand. Die hadden we terug. Daarna mochten we weer verder, wel nog even een nieuwe pas kopen en Peet moest later maar met zijn identiteitsbewijs zijn pas ophalen. Dat ging overigens zonder problemen. Wel weer een avontuur.

Caar aan de rosé in Crest Voland

We weten allemaal dat Caar niet echt heel erg goed tegen alcohol kan. De laatste lunch bij ons heerlijke restaurant in Crest Voland besloot ook Caar mee te doen aan de Rose uit de Provence. 3 glazen, jawel. Maar dan moet je ook nog terug en dat is best ver en best lastig. Caar besloot om langzaam de lange piste met prut en in de schaduw te nemen. Ik daar achter en daarachter weer Simoon. Ik heb werkelijk nog nooit zo langzaam bochtjes gedaan achter iemand aan. Als 3 slakken kwamen we naar beneden en achter mij hoorde ik Simoon alleen maar giechelen. Het was ook erg raar denk ik.

Het thuisfront

Ook altijd leuk om mee te maken hoe de mannen en kinderen het thuis hebben als de meiden wegzijn.

Berry verbaasde zich erover dat de koelkast ineens leeg was, dat gebeurt zo maar en anders gebeurt dat nooit. Ook vond hij het we erg druk zo’n woensdag met Lois en een druk programma. Werken is relaxter.

Glenn had zijn knien geschaafd waarop iedereen in de auto inkoor riep AHHHHHHHH. Toen hij een dag later vertelde via skype dat zijnmoeder er een spray op had gespoten, weer grote hilariteit. Glenny geholpen door zijn mamma. We hebben er om gelachen.

Ook kreeg Justin te kleine kleren aan want oma had die wel gevonden maar zijn goede kleren blijkbaar niet.

Walter die met zijn kinderen naar de kapper was geweest en zo druk was met het overhoren van de topo van Felicia dat hij het 10 minuten gesprek op school was vergeten, geen goede beurt gemaakt.

De skibus

De laatste dag hadden we dus uitgebreid geluncht in Crest Voland en is het skien daarna best zwaar. Bovendien is de zon in Bisanne bij de Champagne bar rond 16.30 uur weg. Daarom besloten we bij Le Dava in Les Saisies te gaan borrelen en dan de skibus terug te nemen. Dat is altijd weer een bijzondere ervaring. Dit keer ook. Een erg drukke bus. Ik had aan Caar gevraagd om haar charmes in de strijd te gooien en te vragen of hij voor ons gebouw wilde stoppen bij de afvalbakken (poubelles) want dat scheelt weer 100 meter lopen met zware skies op skischoenen na een zware dag.

Ze liep meteen naaar de chauffeur, en allerliefst, stopte hij ook bij de Poubelle alleen die in Les Saisies….er zijn er ook zoveel. Uiteindelijk lekker toch voor ons pand uitgestapt.

Uitspraken deze vakantie:

“ K** H***”  en “ T**** T***** L****” . Om redenen die alleen de meiden begrijpen, vermeld ik deze woorden niet voluit want het zijn G***** woorden……

“Punniken”

“Gewoon omdat het kan”

“Kontrits”

“Gestrekte poepert”

“Een emmer is een ding waar je koelvloeistof in doet bij de bevalling”

En verder

Hebben we weer vieze woorden scrabble gedaan, Party en Co gespeeld, veel champagne gedronken, San en ik wiskey gedronken, iedere ochtend een smoothie gedronken met een bol en ei, best wel veel geskied, teveel gegeten en teveel gedronken, ook emotionele dingen besproken, hadden we 5 dagen zon met een strak blauwe lucht en hebben we alleen maar gelachen, gelachen en gelachen en heeeeel erg genoten.