• montbisanne
  • winter4
  • winter3
  • lessaisies2
  • lessaisies
  • winter5

O, heerlijke herfst 2010

op .

Het is ons gelukt om ondanks alle drukte een gemeenschappelijke week te vinden dat we samen naar Frankrijk kunnen.

Op 9 oktober is het zover, om 4 uur in de ochtend vertrekken we. Omdat we in mei een week hadden met ontzettend slecht weer en we met de ML gaan, kan ik lekker alle voorkomende boodschappen meenemen. Het gevolg is dan ook dat we de eerste 5 dagen ons huis niet uithoeven om boodschappen te doen. We blijven op onze berg.

Maar wat schetst onze verbazing, het is helemaal geen slecht weer. Al onderweg schijnt volop de zon. Zo fijn om dan op de rustige wegen te rijden. Als ik rij, ligt Peet te tukken als hij rijdt slaap ik. En dan wakker worden met muziek, zon, mooie omgeving en rust om ons heen. Alleen de reis is al vakantie.

Als we aankomen is het prachtig weer. We gaan meteen op het balkon zitten, uitpakken doen we later wel. Biertje erbij, super! Zo fijn om weer hier te zijn.

En ja, als je plek genoeg hebt in de auto, neem ik dus gewoon onze robot stofzuiger van thuis mee. Hier is het altijd lastig stofzuigen onder de bedden enzo. Maar voor Roby niet, die is plat en komt overal. We laten hem dan ook meteen beginnen. De slaapkamers lekker stofvrij. Verder is alles prima opgeruimd want Wim en Mieke (mijn oom en tante) zijn hier drie weken geleden een weekje geweest en die hebben allemaal klusjes gedaan die we zelf nooit doen. Dus het hele huis, inclusief de kaarsenhouders, de rommella en de met bijenwas opgewreven salontafel, staan er pico bello bij.

Tot en met woensdag is het prachtig weer. We maken mooie wandelingen allemaal vanuit ons huis. De herfstkleuren overheersen en omdat het ook nog eens superstil is, lijkt het wel paradijs. Alleen de boeren zijn druk en de koeien natuurlijk. Maar verder hoor of zie je niks. Zo lopend over kleine weggetjes of klimmend door het bos, je ruikt de herfst en de natuur. Bah, wat stinkt het als er een auto langskomt. We zijn al weer helemaal gewend aan de gezonde lucht.

Op woensdag wil ik dan echt even naar de bewoonde wereld. Peet blijft thuis en ik ga even naar Albertville. Sneeuwschoenen (raquettes) kopen, even voor Das naar de Bricolage, de Geant, sleutel bij laten maken en dan weer gauw onze berg op.

In Les Saisies is 1 zaak open, de pizzeria. Ik haal Peet op en we eten even een pizza. Daarna weer gauw naar huis.

Gelukkig is het donderdag erg mistig en moeten we binnenblijven, wat prettig. Ik rij alleen even stapvoets in de dikke mist naar Les Saisies voor de skipassen maar ben al snel weer terug.

Thuis weer lezen, wat werken, eten, drinken en verder relaxen. Nog maar een paar dagen…Wel breng ik alles al in wintersfeer, hang de lichtjes op zodat, als we met Kerst komen, alles al in de sfeer is.

Maar nu, met de lichtjes erbij nog even genieten van de heerlijke herfst.

A la prochaine.