• winter5
  • winter4
  • lessaisies
  • winter3
  • montbisanne
  • lessaisies2

Maart 2014 met de meiden

op .

 

Even een blog maar weer over de vakantie met de meiden in maart 2014.

 

Gewoon leuk om te bewaren en om later nog eens terug te lezen. Vooral op een dag die niet zo leuk is, doet een dergelijk verhaal met leuke herinneringen het altijd goed.

Skivakantie met de meiden maart 2012

op .

Ja en dan op skivakantie met de meiden. Noem je het eigenlijk nog wel "meiden" als je tussen de 39 en 52 bent? Het voelt wel zo maar begrijpt iedereen het dan?

Maar omdat wij het zelf zo noemen, hou ik dat maar even aan.

Dit keer met "slechts" vier meiden richting Frankrijk. Caar, Clau en Simoon et moi. En ja, al bij vertrek blijkt het zo voorspelbaar. Teveel bagage, teveel kleren, teveel eten. Gelukkig proppen we alles gewoon in de ML. En we gaan op weg.

O, heerlijke herfst 2010

op .

Het is ons gelukt om ondanks alle drukte een gemeenschappelijke week te vinden dat we samen naar Frankrijk kunnen.

Op 9 oktober is het zover, om 4 uur in de ochtend vertrekken we. Omdat we in mei een week hadden met ontzettend slecht weer en we met de ML gaan, kan ik lekker alle voorkomende boodschappen meenemen. Het gevolg is dan ook dat we de eerste 5 dagen ons huis niet uithoeven om boodschappen te doen. We blijven op onze berg.

Grenzen verleggen

op .

Zaterdag 7 maart vertrok ik met Dasima en Nancy om half 4 in de ochtend richting Frankrijk. De auto natuurlijk weer helemaal afgeladen en heel erg aan vakantie toe. Zo erg zelfs dat ik om de 2-3 uur even stopte om energie op te doen om weer verder te rijden. Stoppen we normaal nauwelijks, nu leek het me beter dat wel te doen. Das zorgde onderweg voor de catering en we kregen steeds besmeerde crackertjes uitgedeeld. Om half 2 's middags kwamen we aan. Heerlijk om er weer te zijn. De zon scheen. We hadden allerlei plannen om te doen, ski's huren, passen enzo maar...het werd aan de bubbels op het balkon. De hele middag hebben we geluierd en de spullen uitgepakt. Dat is ook thuiskomen.

Kerst 2008

op .

Kerst 2008 was weer zo'n vakantie in Frankrijk waarvan je eigenlijk alleen maar durft te dromen. Twee weken strak blauwe lucht en goede sneeuw. We hebben natuurlijk weer genoten.

Ook hebben we weer meegemaakt dat sommige dingen in Frankrijk toch net even anders zijn dan in Nederland. Het begon al toen we aankwamen en het internet het niet deed. Nadat ik Das gebeld had en zij zich afvroeg waar ik vandaan belde omdat zij mijn nummer niet herkende, dit terwijl ik belde vanaf ons eigen vast nummer daar, kreeg ik argwaan. En jawel hoor. Wij hadden ineens een ander telefoonnummer. En als ik ons nummer belde, nam gewoon iemand anders op. Nummers verwisselen, als je dat aan Fransen verteld, hebben ze dat allemaal wel eens meegemaakt. In Nederland kijkt iedereen waaraan je het verteld, je ongelofelijk aan.
Na vele telefoontjes door mij maar ook door een Franse kennis, is het na een week weer goed gekomen, En toen deed internet het natuurlijk ook weer.

Zomer 2008

op .

Zomer 2008, vier weken naar Frankrijk, hoe zal dat zijn? We keken er enorm naar uit, zo’n lange tijd en we wilden ook zoveel doen.
De vakantie was nog leuker dan we hadden kunnen voorzien.

We hadden afgesproken de eerste week geen laptop open te doen in het kader van ‘afkicken’. Nou dat is meer dan gelukt. Het was prachtig weer en we zijn eigenlijk alleen maar buiten geweest. Wakker worden en op het balkom ontbijten. De hele dag buiten maar ook ’s avonds laat, sterren kijken, borrel erbij. Helemaal goed. Zelfs Peet heeft helemaal de smaak te pakken van het buiten zijn.

Witte koninginnedag

op .

Een weekje vakantie vanwege koninginnedag en hemelvaartdag.
We hadden besloten om de vrijdag ervoor al te gaan, dat zou de laatste dag zijn dat de pistes open waren. Om half twee kwamen we aan in Bisanne, om half drie stonden we op de piste. Zo bizar maar ook zo waanzinnig om de laatste skidag mee te maken. En er lag nog vodoende sneeuw. Het was allemaal zacht en niet optimaal geprepareerd maar gaaf genoeg om nog een uur lekker te skiën. Daarna op het terras bij Les Arcades aan het bier in de zon....wat wil je nog meer.

Maart 2008

op .

In maart helemaal heerlijk bijna 3 weken naar Bisanne geweest. Eerst met de meiden. Clau, Caar, Gwen, Mo en Simone, het was echt een feest om met 6 meiden daar te zijn. Heerlijk geskied, gegeten, gedronken, gepraat en gelachen. Maar vooral lekker bijgepraat en genoten van niks te hoeven.
Daarna met Peet en de kinderen, Glenn kwam ook nog een paar dagen mee. Die allemaal weer weg toen Helga en Gert kwamen.
Eigenlijk had ik gewoon 3 vakanties in één.

Kerst 2007

op .

26 december 2007, tweede Kerstdag

Kerst in de sneeuw. Dit jaar was het een ander kerst dan ooit tevoren. We zijn namelijk lekker in Frankrijk. En het had goed gesneeuwd enkele weken geleden. Er ligt ruim een meter sneeuw op de pistes. Naast de goede sneeuw was het ook nog eens heel erg mooi weer. Kerst, in de sneeuw met een strak blauwe lucht nou dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Overdag lekker skiën en 's avonds uit eten bij Les Arcades. Dit restaurant waar we al zo'n acht jaar komen is net verbouwd. Eerst was een kleine zaak waar je boven op elkaar zat. Ze hebben nu het pand ernaast erbij getrokken en zowaar ook wat ruimte tussen de tafels in gelaten. Heerlijk gegeten, gezellig om er weer te zijn.

Het is winter

op .

He allemaal,

HET IS WINTER. Zaten we vorige week nog in de zon op ons balkon, een dag later was alles wit. Dat is de hele week zo gebleven. En vandaag, een week later, ligt er zoveel sneeuw dat het nu echt wintersport lijkt.
's Morgens vroeg worden we gewekt door de sneeuwschuiver die de berg opkomt. De liften van de pistes zijn ze aan het proefdraaien en
sneeuwvrij aan het maken. Tot vandaag was iedereen bezig om nog net even wat aan zijn huis te doen voor de echte winter komt. Nou, dat is nu. Wij zijn er klaar voor. Gisteren onze skipassen gehaald voor een heel seizoen, jippie. En net zo duur als een pas voor 2 weken en dan nog voor he hele gebied ook! Ook de nieuwe folders voor het seizoen waren klaar, de skikaartjes. Alles is bijna zover om het skiseizoen te openen. Leuk om mee te maken hoe dat zo geleidelijk gaat. Verder brengen we heerlijk veel uur thuis door. Uren lezen, puzzelen, kaarsjes aan, wijntje erbij.....wat een rust.  En slapen.....uren!

Eerste verslag

op .

Hallo allemaal,

Even een verslag vanuit ons paradijsje in Frankrijk om veel van jullie vragen en lieve smsjes te beantwoorden.

Vrijdag 2 november was de overdracht. 2 uur naar een notaris geluisterd die 60 pagina's contract in het  Frans aan ons wilde
uitleggen. Zonder Koffie of thee, gewoon stug doorgaan. Ook werd ons duidelijk dat deze dame macht wilde. Ze had zelfs uitgezocht wat de notulen waren van de laatste VVE-vergadering...hadden wij daarom gevraagd? Nee, maar zij wilde ons laten weten wat goed voor ons is. Altijd  handig.

Maar we hebben het doorstaan en na ruim 2 uur stonden we buiten met de sleutel. Eén exemplaar de rest wordt nog nagestuurd.